PLAY! ; PLAY! Zine

Uskoro bi trebalo da očekujemo najavu Sudija Dred igara

Pre nešto više od godinu dana, februara prošle godine, kompanija Rebellion je objavila da postaje otvorenija i slobodnija sa licenciranjem franšize stripova 2000 AD.

Ova franšiza je široj publici najpoznatija po čuvenom  Sudiji Dredu, čije smo filmove sa Staloneom svi gledali kao klinci, ali su mnogima poznati i karakteri kao što su Rogue Trooper ili Strontium Dog. Judge Dredd je jedan od karaktera iz franšize stripova pod imenom 2000 AD, koja je prošle godine slavila 40 godina od prvog izlaska 1977. godine. Trenutni vlasnik franšize je kompanija Rebellion Developments, koja je, kako prikladno, upravo 2000. godine kupila 2000 AD i od tada pored razvoja igara se bavi i izdavaštvom stripova.

Distopijski svet 2000 AD je sjajna podloga za kvalitetne igre, ali nažalost, Rebellion do sada nije izbacio ni jednu igru vrednu pomena iz ove franšize. Iako su poznati po sjajnom Sniper Elite serijalu, ono po čemu ne mogu da se pohvale, su upravo igre koje su radili u okviru 2000 AD franšize. Igra Judge Dredd: Dredd vs. Death ima sramotnu ocenu od 55/100 na Metacriticu, a ništa bolje nije prošao ni Rogue Trooper iz 2006. godine, sa tek nešto višom ocenom kritike.

Upravo zbog toga su pre 14 meseci odlučili da će čitav svet 2000 AD stripova biti otvoren za licencirano rentiranje, što znači da bilo koji izdavač ili studio koji želi da pravi igre sa čuvenim stripskim karakterima kao što su Judge Dredd, Rogue Trooper ili Strontium Dog, će sada jednostavno moći da plati licencu i krene sa razvojem igre.

I sada, nakon skoro godinu i po dana od ove objave, imamo prve konkretne reči o novim igrama iz ovog sveta, i to ne jedna, nego nekoliko njih! Ovo je izjavio Džejson Kinglsej, izvršni direktor Rebelliona, koji je rekao da su u završnim pregovorima sa nekoliko studija koji će raditi igre iz ovog sveta, i da prve najave novih igara možemo da očekujemo u narednim mesecima.

Jedva čekamo da vidimo šta će nam to doneti, jer je svet 2000 AD zaista prepun potencijala za raznorazna kvalitetna gejming iskustva.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!