PLAY! ; PLAY! Zine

Valve rešio: Puštaćemo sve da ide na Steam!

U blogu koji se sinoć pojavio na Steamu, kompanija Valve se dotakla jedne zanimljive tematike koja se tiče cenzure i generalno toga šta od igara sme, a šta ne sme da ide na Steam. Ova tema je postala solidno vrela poslednjih nedelja, pre svega zbog pojave igre sa masovnom pucnjavom u školama, ili zbog iznenadne zabrane “odraslih” anime igara na Steamu, za koju se ispostavilo da je greška.

U opširnom blogu se govori da je ovo tema gde svi imaju različita mišljenja, kao i da su zakonske regulacije ili preširoke ili nejasne, i da su drugačije od države do države i zato je Valve na kraju presekao i odluka je jednostavna – sve će moći da ide na Steam. Ovo deluje poprilično radikalno, ali možda i najpraktičnije rešenje, umesto cenzure, a problematični slučajevi će se rešavati od situacije do situacije, kada za to bude potrebe.

Naravno igre će i dalje morati da ispunjavaju neke osnove kvaliteta i neke bazične standarde, ali videćemo kako će to raditi u praksi. Istorvemeno, Valve želi da igračima omogući da bolje i jasnije definišu koje igre žele da vide, a koje ne žele da vide u njihovoj ponudi, kako bi zapravo lakše i brže došli do igara koje potencijalno njih mogu da interesuju i da budu ono što žele da igraju. Opet, nadamo se da će ovo bolje raditi nego što je do sada radilo.

Da li će se ovo pretvoriti u opšti haos na Steamu ili je zapravo pozitivan korak, ostaje nam da vidimo. Ceo blog u kome Valve priča o ovome, možete pročitati prateći ovaj link.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!