PC

Valve rešio: Puštaćemo sve da ide na Steam!

U blogu koji se sinoć pojavio na Steamu, kompanija Valve se dotakla jedne zanimljive tematike koja se tiče cenzure i generalno toga šta od igara sme, a šta ne sme da ide na Steam. Ova tema je postala solidno vrela poslednjih nedelja, pre svega zbog pojave igre sa masovnom pucnjavom u školama, ili zbog iznenadne zabrane “odraslih” anime igara na Steamu, za koju se ispostavilo da je greška.

U opširnom blogu se govori da je ovo tema gde svi imaju različita mišljenja, kao i da su zakonske regulacije ili preširoke ili nejasne, i da su drugačije od države do države i zato je Valve na kraju presekao i odluka je jednostavna – sve će moći da ide na Steam. Ovo deluje poprilično radikalno, ali možda i najpraktičnije rešenje, umesto cenzure, a problematični slučajevi će se rešavati od situacije do situacije, kada za to bude potrebe.

Naravno igre će i dalje morati da ispunjavaju neke osnove kvaliteta i neke bazične standarde, ali videćemo kako će to raditi u praksi. Istorvemeno, Valve želi da igračima omogući da bolje i jasnije definišu koje igre žele da vide, a koje ne žele da vide u njihovoj ponudi, kako bi zapravo lakše i brže došli do igara koje potencijalno njih mogu da interesuju i da budu ono što žele da igraju. Opet, nadamo se da će ovo bolje raditi nego što je do sada radilo.

Da li će se ovo pretvoriti u opšti haos na Steamu ili je zapravo pozitivan korak, ostaje nam da vidimo. Ceo blog u kome Valve priča o ovome, možete pročitati prateći ovaj link.

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top
%d bloggers like this: