Vesti

Xbox One možda uskoro dobije zvaničnu podršku za modove

Jedna od stvari po kojima se PC zajednici isticala od konzola je podrška za modove, odnosno slobodno modifikovanje igara kako bi se dobilo neko drugačije iskustvo u odnosu na planirano.

Međutim, to bi se trebalo uskoro promeniti jer je otkriveno da bi sa letnjim apdejtom u igru trebalo stići podška za sadržaj kreiran od strane samih igrača, odnosno modove.

Windows Central, koji je otkrio ove detalje, navodi da bi se ova podrška mogla pojaviti u vidu nove, zasebne, sekcije u Xbox prodavnici, nešto slično kao Steam Workshop gde će kreatori moći da prate svoje modove kao i da ih promovišu kroz Xbox selekciju.

Xbox One igrači su već imali prilike da barem malo iskuse modove, i to u igrama kao što su Skyrim i Fallout 4, ali bi ovo moglo da znači da će uskoro moći da uživaju i u drugim modovima, što bi stvarno bila odlučna solucija.

Videćemo u narednim mesecima da li će se ovo stvarno ostvariti, a šanse su naravno velike pošto bi ovo bila još jedna u nizu malih pobeda za Majkrosoft na Sonijem, pored crossplay-a između plaformi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top