PLAY! ; PLAY! Zine

Bethesda: Želimo kros-igranje za Fallout 76, ali Sony pravi problem

PR tim Sonija će ovih nedelja imati pune ruke posla oko peglanja stvari, jer su pod konstantnim bombardovanjem zbog celog fijaska oko kros-platformskog igranja, koji je podigao buku još prošle godine, ali je ove uzeo maha kada je Fortnite stigao na Switch i kada su brojni besni korisnici otkrili da ukoliko su ikada, makar samo jednom, pokrenuli njihov Epic nalog na PlaySatitionu, da su zauvek ostali uskraćeni od igranja Fortnitea na bilo kojoj drugoj konzoli, što je bila kap koja je prelila čašu čak i za PlayStation fanove.

Vatru dodatno sada podgreva izjava Toda Hauarda, izrvšnog producenta u Bethesdi, koji kaže da su oni u potpunosti otvoreni za kros-platformsko igranje u Fallout 76, ali da je kao po običaju Sony taj koji nije spreman na saradnju. On je za nemački portal GameStar rekao da bi “Voleli da vidimo da igrači kroz sve platforme igraju zajedno, ali da Sony nije baš raspoložen da pomogne koliko bi mi voleli”.

Ovo nije prvi put da Bethesda baca sitne oštrice ka Soniju, slična je stvar bila i sa modovima u okviru njihovih igara i toga što oni ne mogu da se koriste na PlayStation 4.

Imajući u vidu da je Fallout 76 na E3 debitovao prvo na Xbox prezentaciji, vrlo je verovatno da ćemo videti omogućeno kros-igranje između Xbox One i PC vlasnika igre.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!