PLAY! ; PLAY! Zine

Crying Suns – istražite svemir i otkrijte priču o padu Galaktičke Emperije

Na dobrom starom Kickstarteru je u  toku kampanja za jednu igru koja nam je zapala za oko svojim konceptom.

U pitanju je igra Crying Suns, taktička”rogue-like” svemirska strategija u duhu sada već legendarnog Faster Than Light, ali sa tim obrtom da je veliki fokus u igri na priči.

Tokom šest poglavlja igre i 24 sektora, pratićemo priču u tome kako i zašto je propala Galaktiča Imperija kroz razgovore sa brojnim karakterima u igri. Kako kažu autori, tri stvari čine “kostur” gejmpleja ove igre.

To su istraživanje svemira u proceduralno generisanim prostranstvima, taktičke borbe velikih svemirskih flota i “dramatična” priča koja će se razviti kroz šest poglavlja igre.

Vizuelno igra izgleda sjajno, u retro pikselastom stilu koji je praćen “dark retro wave” muzikom na trejleru. Za par nedelja kampanje igra je već uspela da prikupi skoro više nego duplo traženih sredstava, tako da se sasvim sigurno pravi, a sada se samo sakupljaju sredstva za “stretch” ciljeve.

Sistem igre je zaista veoma razgranat, i da vam ga ne bismo prepričavali, najbolje je da posestite Kickstarter stranicu igre, gde možete da se detaljno informišete i možda i sami podržite igru ako vam se sviđa.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!