PC

Glas Ezio, Batmana i Kylo Rena prestaje da radi u industriji video igara zbog sve težih okolnosti rada

Bili smo svedoci tokom prethodne dve godine masovnog štrajka koji je obuhvatio uniju glasovnih glumaca u SAD, a koji je prekinut septembra prošle godine, nakon što su glumci dobili veća prava.

Ipak, izgleda da ovaj deo industrije i dalje trpi, bar kada su uslovi za glumce u pitanju. Tako je i glumac Rodžer Krejg Smit najavio povlačenje iz ovog posla, čovek koji je davao glas takvim legendarnim karakterima kao što su Ezio iz Assassin’s Creed, Batman u Arkham Origins, Sonic the Hedgehog, Kylo Ren u Disney Infinity…

On kaže da je posao glasovnog glumca u video igrama postaje sve teži i teži, da konzumira jako puno vremena i energije i da ozbiljno utiče na zdravlje, odnosno vaš glas. Posebno zato što sve više se od glasovnih glumaca očekuje i prava gluma, odnosno njihova lica se prilikom glume koriste i za mapiranje za potrebe animacija, a sve to po pravilu u istom trošku. Takođe kaže da je ceo proces jako neprijatan i “tuđ” u odnosu na klasičan posao glasovnog glumca, da ste obično sami i otuđeni i da često morate raditi raznorazne zvuke koje obično ne morate u ostalim poslovima, tako da on kaže da nije ni prvi ni poslednji od glasovnih glumaca koji će početi da se povlači iz industrije zbog ovoga.

On je o ovome i o mnogim drugim stvarima pričao u podkastu Puttin’ In Work, i tu celu epizodu možete poslušati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top