PLAY! ; PLAY! Zine

Nintendo pokrenuo tužbu protiv sajtova za emulaciju igara

Japanska kompanija Nintedno nastavlja žustru borbu protiv kreatora emulatora njihovih igara i to podizanjem tužbe protiv dva popularna sajta za emulaciju.

Nintendo je tužbu pokrenuo protiv sajtova LoveRETRO i LoveROM, a pošto sličnih sajtova ima dosta, TorrentFreak je otkrio celu optužnicu iz koje saznajemo prave razloge.

Ovi sajtovi za emulaciju Nintendovih konzola i igara su zapali za oko zbog ogromnog broja posetioca, čak 17 miliona svakog meseca, koji su besplatno preuzimali kopije igara i drugog “izuzetno vrednog intelektualnog vlasništva kompanije”.

Iz Nintenda su želeli da stanu na put sakupljanju profita od strane vlasnika sajtova kroz donacije, koji su ubrzo uklonili sve Nintendove igre iz ponude.

Kako prenosi PCGamer, LoveROMs sajt je uklonio sve igre ove kompanije, dok je drugi sajt u potpunosti ugašen, ali Nintendo i pored toga ne odustaje od tužbe, već traži čak 150,000 dolara za svaku igru koja je postojala na pomenutim sajtovima i do 2 miliona dolara za svaku povredu autorskog prava.

Videćemo kako će se situacija dalje odvijata, ali ako sud prihvati ovu tužbu, za držaoce sajtova se pišu velike kazne.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!