PC

Posle sedam godina MoonQuest se konačno pojavio na Steamu

Sa “malim” zakašnjenjem od tričavih sedam godina, ambiciozni projekat survival igre MoonQuest konačno je ugledao svetlost dana na Steamu, ali tek kao Early Access naslov.

U pitanju je pikselasta 2d survival igra, poput čuvenog hita Terraria, i kako autor kaže, kombinuje roguelike i minecraftovske elemente igranja.

Kada kažemo autor, to i mislimo – celu igru je uradio jedan jedini čovek, pa otuda možda i ovoliko dugo vremena posla. Autor Ben Porter je te 2011. godine napustio svoj stalni posao kako bi se posvetio radu na ovoj igri. Za potrebe igre je iz korena dizajnirao i napisao svoj lični endžin, jer ono što su mu nudili popularni endžini nije zadovoljavalo njegove specifične potrebe za igru.

Ukoliko vas zanima više o tome kako je ova igra rađena sedam godina, možete pročitati reči samog autora, koji je objavio veoma zanimljiv blog na ovoj stranici.

Igra svakako izgleda simpatično i zanimljivo, samo se bojimo da nije malo kasno, jer je talas popularnosti survival igara odavno prošao.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top