PLAY! ; PLAY! Zine

Ubisoft pojačava borbu protiv varalica u Rainbow Six Siege

Borba protiv varalica je nešto što smeta svakome u igri, a najviše šteti samim developerima pa se oni trude da pomoću raznih softvera i bezbednosnih mera osiguraju fer igranje.

Sa istom vizijom je i francuska kompanija Ubisoft koja će uskoro(16. jula) napraviti prvi veći talas banovanja igrača u Rainbow Six Siege, gde će preko 600 naloga biti banovano zbog takozvanog boostovanja, odnosno igranja uz osobu koju koristi neko od nedozvoljenih sredstava.

Ubisoft radi na testiranju svojih odbrambrenih sistema za otkrivanje novi vrsta varanja, za koje je nedavno izdat apdejt u igri. Kao najveći prioritet se spominje dupla autentikacija koja će biti tražena od igrača kada žele da igraju Ranked mod, ali trenutno nije poznato kako će ona funkcionisati.

Zbog varalica se razmatraju i izmene u samom mečmejking sistemu koji bi uskoro mogao da poseduje restrikcija za igranje sa igračima većeg skila, kako bi sve bilo što izjednačenije i lakše za uočavanje čitera.

Lepo je videti da se iz Ubisofta trude da isprave ovako veliki problem koji je polako počeo da utiče na to da igrači odustaju iz Rainbow Six Siege, nadamo se samo da neće biti prekasno.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!