Gadgets

Western Digital gasi Hard Disk fabriku, fokusira se više na SSD

SSD smeštajni kapaciteti na našim računarima su sasvim sigurno budućnost, i dobri stari HDD polako odlazi u penziju.

Svako ko danas poseduje SSD se seća koliki je to značajan korak u brzini bio jednom kada je sistem počeo da radi na njemu. Danas su SSD sve veći, brži i jeftiniji, ujedno pouzdaniji i trajniji, sa cenama koje lagano opadaju, tako da će sasvim sigurno u godinama pred nama postati sve više standard, a HDD polako stvari prošlosti.

To je dobro uočio u Western Digital, gigant u proizvodnji skladišta za kućne računare, koji je ovih dana zatvorio jednu od svojih najvećih fabrika hard diskova koja se prostirala na gotovo 100 000 metara kvadratnih, u blizini Kuala Lumpura. Ovo je bila druga po veličini fabrika u vlasništvu WD, manja jedino od one na Tajvanu.

U zvaničnoj izjavi po ovom pitanju, predstavnici WD su rekli da tržište trenutno prolazi kroz značajne promene i da su SSD i NAND fleševi uveliko počeli da preuzimaju primat na tržištu skladištenja podataka, te da je na duge staze potražanja za HDD počela da opada i da će se to nastaviti, pa otuda i ovo smanjivanje proizvodnih kapaciteta.

Da li vi posedujte SSD, i kakvi su vaši utisci?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top