PLAY! ; PLAY! Zine

Dead Frontier 2 – onlajn survival horror sa oldskul atmosferom

Žanr onlajn survival igara je sredinom ove decenije bio veoma popularan sa igrama kao što su Rust i DayZ, ali nikada nije zašao u vode isitinskog horora.

DayZ se bavi temom zombija, ali nikada nije bio “puna” horor igra, već više postapokalitična pucačina.

Tu upada Dead Frontier 2, onlajn survival horror gde nam autori obećavaju “istinsku” horor armosferu, mračnu i nabijenu tenzijom, sa primesom kultnih klasika poput Resident Evil igara. U pitanju je onlajn multiplejer igra koju možete igrati u saradnji sa drugim igračima ili potpuno sami.

Lutamo ulicama i građevima porušenih gradova nakon zombi epidemije i pomažemo nesrećnim stanovnicima, ali se i sami snalazimo u svetu. Usput sakupljamo resurse, pravimo potrebne stvari, trgujemo u ekonomiji koja je bazirana na igračima, otkrivamo detalje priče… Igra će biti f2p, a autori obećavaju “etički” f2p, odnosno kupuju se samo kozmetikče stvari, gejmplej je svima jednak.

Danas se pojavio gejmplej video od oko 9 minuta, gde možemo bolje videti kako izgledaju misije i interakcija sa preživelim NPC karakterima, a koji možete pogledati ispod. Igra stiže u EA fazu 31. avgusta, a pošto je f2p, ukoliko vas se sviđa ovakav tip igara, ništa vas ne košta da je probate. Nadamo se samo da neće biti još jedna u moru generičkih zombi igara, već da će imati čime da nas privuče.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!