Opisi

Gamescom 2018: Prvi dan

Višemesečni post od velikih objava igara i pompeznih predstavljanja se završio sa Gamescom sajmom, koji je danas, 21. avgusta, počeo u Kelnu i već prvog dana imamo prilike da vidimo ogroman broj predstavljanja novih igara, ali i trejlera za one koje su najavljene na E3 sajmu i ranije.

THQ Nordic

Neke kompanije su sa punim arsenalom došle na Gamescom, kao što je THQ Nordic, koji je E3 propustio zbog Mundijala, i fanovi ove kompanije imaju prilike da vide svakakve novine.

Desperados III

Najnovija igra koju nam donosi THQ Nordic je deo jedne naizgled zaboravljene franšize, i to Desperados III. Igra će biti hardkor vestern sa stealth elementima i fanovima ovog serijala će biti drago da ih čeka nova priča, ali i neki poznati karakteri.

Majkrosoftove igre na Steamu

Ova austrijska kompanija nije samo donela svoje igre na Gamescom, već i objavu da donosi Majkrosoftove igre na Steamu koje su prvenstveno bile dostupne samo na putem Microsoft Store. Tu spadaju ReCore: Definitive Edition, Zoo Tycoon, Super Lucky’s Tale i druge.

Biomutant

Biomutan je na ovogodišnjem Gamescomu dobio novi trejler koji prikazuje gejmplej i šta sve donosi ovaj kung-fu naslov. Gejmplej traje celih 15 minuta i prukazuje sve važne elemente igre, ali datuma izlaska još uvek nema.

Darksiders 3

I ova nadolazeća avantura je ozvaničena trejlerom koji prikazuje detalj više o moćnoj Fury, ali je uz to objavljen i gejmplej video.

Ubisoft

For Honor

I francuska kompanija Ubisoft je donela mnoštvo stvari na Gamescoma i prva je novi sadržaj za For Honor. Pored gomile modova igranja, sada je pred igračima i Arcade mod. On donosi PvE iskustvo beskrajnog makljanja sa opakim protivnicima u singlplajeru, ali i u co-opu sa drugim igračem.

The Division 2

Vaš autor obožava The Division serijal, pa zato nije ostao na novi zlosutni trejler u igri koji govori o poslednjoj liniji odbrane koja štiti ono što je ostalo od čovečanstva.

Assassin’s Creed Odyssey

Odiseja je dobila gomilu trejlera danas, i oni prvi promovišu dva heroja koja nas čekaju na početku ovog Assassin’s Creed iskustva. U pitanju su Kasandra i Alexios koji će imati isti cilj, ali drugačiji pristup zajedno sa opcijama za kastomizaciju. Osim toga, GameInformer je predstavio i 24 minuta gejmpleja

Trials Rising

O nadolazećoj trkačini se na E3 sajmu nije saznalo mnogo, a izleda da nemamo potrebe za tim jer je najbitnije da nas čeka isto vratolomno ludilo i to već 12. februara naredne godine, a zatvorena beta počinje 13. septembra.

Bethesda

Rage 2

Rage 2 na QuakeConu nije dobio zasluženu pažnju, ali je Bethesda to promenila sa nedavno objavljenim haotičnim gejmplejtrejlerom u trajanju od 9 minuta, koji imamo zahvaljujući IGN-u.

Fallout 76

Prvi dan Gamescoma je doneo novi trejler za Fallout 76 koji govori od “novom američkom snu” u animiranom stilu sa dobro poznatim karakterom. Trejler na šaljivi način upućuje igrače na elemente bitne za preživaljavanje i progresiju u Fallout 76, ali i pretnje koje tamo čekaju.

Cyberpunk 2077

Novog trejlera za Cyberpunk 2077 nema, i nadamo se da je to samo trenutno stanje, ali je CD Projekt Red prvog dana sajma predstavio par uzbudljivih screenshotova iz igre koji prenose atmosferu kakva nas očekuje u Noćnom gradu budućnosti.

Sekiro: Shadows Die Twice

Nismo se mnogo “sekirali” da ćemo propustiti novi trejler za Shadows Die Twice, a ponovo zahvaljujući IGN-u imamo preko 10 minuta gejmpleja koji potvrđuje da nas čeka onaj Dark Souls nivo težine, zajedno sa nekim novim trikovima u rukavu. Ova igra je dobila i datum izlaska pa je tako očekujemo 22. marta naredne godine.

Devil May Cry 5

Malo smo čekali, ali ćemo izdržati još malo do marta naredne godine, kada se Devil May Cry 5 očekuje na policama, a sem datuma izlaska Capcom nam u novom trejleru prikazuje i Danta i Nera u brzinskoj akciji, a tu je i 15 minuta gejmpleja.

Shenmue 3

Rimejk prve dve Shenmue igre je nedavno postao dostupan na Steamu, pa su u tu čast developeri iz studija Ys Net objavili i da Shemue III možemo očekivati u ovom periodu, ali naredne godine – 27. avgusta 2019. Uz ovu objavu, prikazan je i novi trejler koji govori o “Proročanstvu”.

Dark Pictures Anthology

Studio koji se proslavio po Until Dawn igri sada  u saradnji sa kompanijom Bandai Namco donosi set horor igara kroz Dark Pictures antologiju, koja će donesti pregršt igara sa brojnim strašnim pričama. Ne sumnjamo da će igre biti zastrašujuće, a prvu očekujemo početkom naredne godine i ona nosi naziva Man of Medan.

Battlefield V

O Battlefieldu 5 smo već pisali par puta povodom Gamescoma, a i sada ćemo ponovo pošto je EA objavio novi trejler. Video nosi naziv Company i fokusiran je ka timskom apektu igre koji igračima omogućava da sakupe vojnike, vozila i oružja kojima se može dati zaseban cilj tokom borbi, a vojnici će imati više klasa na raspolaganju.

Mount & Blade II: Bannerlord

Odmah ćemo vam reći, Bannerlord još uvek nije dobio datum izlaska, ali će vas svakako obradovati novi trejler koji prikazuje lepotu gradića i epskog nadmetanja u njihovoj okolini.

Life is Strange 2

Life is Strange 2 će debitovati već 27. septembra, i u tu čast nam Dontnod Entertaiment predstavlja gejmplej trejler, koji govori o tome kakav je život u Sijetlu.

Soulcalibur VI

Soulcalibur VI donosi bogati roster šampiona u igru, one dobro poznate i one nove, ali će igrači imati tu slobodu da kreiraju sopstvenog karaktera sa bogatim opcijama za kastomizaciju.

Ori and the Will of the Wisps

Nekako se svaka dlačica na koži naježi kada nam se prikaže novi footage za ovu igri, a video na Gamescomu nam predstavlja novi mod igranja – Spirit Trials. Ovaj mod će biti prava poslastica za speedrunere jer je poenta moda u tome da se što brže stigne do cilja. Ori and the Will of The Wisps još uvek nema datum izlaska, ali ga sa nestrpljenjem očekujemo naredne godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top