PLAY! ; PLAY! Zine

Gasi se poznati emulatorski sajt EmuParadise

Od kako je Nintendo prošle nedelje tužio popularne sajtove sa ROM-ovima starih igara, LoveRETRO i LoveROMs, među onima koji se bave skladištenjem ROM fajlova se digla ozbiljna panika i strah da ni oni ne završe na sudu.

Tako je juče poznati emulatorski sajt EmuParadise objavio da stavlja momentalni katanac na ROM biblioteku, iz realne bojazni da ne budu tuženi od strane Nintenda, što može biti ozbiljan udarac na živote ljudi koji organizuju ovu platformu.

EmuParadise je jedan od najstarijih sajtova ovakvog tipa, čije osnivanje datira u 20o0. godinu i koji je bio jedan od najpopularnijih sajtova za preuzimanje ROM fajlova starih igara. Osnivač sajta MasJ je rekao da prosto nije više vredno rizika i straha da se ovakvi sajtovi održavaju, i da su 18 godina trpeli pretnje i sabotaže, i da je vreme da tome dođe kraj.

Sajt se neđe potpuno ugasiti, nastaviće da radi u nekoj drugoj formi, ali njegova primarna funkcija i ono po čemu je bio poznat – skladištenje ROM fajlova, više neće postojati i svi ROM-ovi su uklonjeni sa sajta.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!