PLAY! ; PLAY! Zine

I zvanično: Discord ulazi na tržište prodaje igara

Nešto što su mnogi očekivali da će se desiti sada polako postaje realnost.

Megapopularna platforma za komunikaciju, Discord, je objavila da će ući na tržište prodaje igara preko nove usluge koja se jednostavno zove – Discord Store (prodavnica). Beta je krenula i trenutno je dostupna samo za 50 000 srećnih Kanađana koji koriste “Nitro Discord”, a koji su izvučeni nasumično i koji će imati prilike da testiraju prodavnicu.

Kako kažu iz Discorda, trenutno ne planiraju da idu na veliko i budu novi Steam, već, kako kažu, žele više da budu “mala knjižara iz kraja”, gde će igrači moći da kupuju odabrane naslove. U biblioteci naslova će biti brojne igre koje će moći da se kupe, ali i mnoge koje će biti besplatne, kako bi privukle igrače da probaju novu platformu. Među potvrđenim naslovima su trenutno Saints Row: The Third, System Shock Enhanced Edition, Metro: Last Light i Super Meat Boy, koje će biti besplatne, dok će prvi  “kupovni” naslovi biti Into the Breach, Hollow Knight, Dead Cells i Frostpunk.

Jedva čekamo da vidimo šta nam Discord prodavnica donosi, jer ima ogromnu bazu igrača i potrebno je nešto što će ugroziti Steam, pre svega zbog samih korisnika, jer će naterati Valve da se malo više pozabavi svojom platformom.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!