PC

Još jedan Bethesda udarac na Sony: Elder Scrolls: Legends možda neće stići na sisteme koji nemaju krosplej

U toku je Quakecon, najveći festival id Software igara još od vremena kada je izašao prvi Quake, ali koji se vremenom proširio i na neku vrstu BethesdaCona, od kada je pomenuti studio u vlasništvu Bethesde.

Zato se na svakom koraku priča o svim igrama iz ove kuće, ne samo o onima na kojima radi id Software.

Jedna od tema bila je i Elder Scrolls kartična igra Legends, koju fanovi trenutno mogu da igraju preko različitih platformi, kao što su  iOS, Android, Steam i Bethesda.net, ali se očekuje da potencijalno stignu i na konzole. Govoreći o tome, Piter Hajns, potpredsednik studija, rekao je da Legends verovatno neće stići na one platforme koje ne podržavaju kros-igranje sa drugim sistemima, jasno aludirajući na PlayStation 4.

Kako kaže, igra kao što je Elder Scrolls: Legends ima jasan i precizan sistem po kome radi, i tako se ponaša i radi na svim platforma gde je igra trenutno distribuirana, i da prosto ne mogu da se prave izuzeci jer bi to trušilo integritet celog sistema, jer se progres igrača jedano prenosi gde god da igrate vašu igru. Zamislite da vaša kolekcija manje vredi na jednom platformi nego na drugoj? Prosto je besmisleno i slažemo se da Bethesdom po ovom pitanju, pogotovo nakon celog Fortnite fijaska koji je zaista bio pravi skandal.

Nadamo se da će Sony konačno shvatit da odbijanje kros-promocije nije u intersu nikoga, pa ni njih samih.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top