PC

PEGI će izdavati upozorenja za igre koje poseduju mikrotransakcije

Evropsko sistem za regulaciju i obeležavanje sadržaja, PEGI, u nastavku borbe protiv mikrotransakcija je sada objavilo kako uvodi specijalnu oznaku za igre koje zahtevaju dodatno ulaganje novce pored inicijalne kupovine.

Takve igre će dolaziti sa posebnim upozorenjem na kutiji, kao i objašnjenjem za roditelje kako bi lakše shvatili o čemu je reč. Oznaku će dobiti igre koje imaju ne samo loot kutije, već i one kod kojih se može kupiti “prosta” kozmetika, kao emotes, skinovi.

Ova oznaka je već bila dostupna kod video igara koje su se distribuirale u digitalnom izdanju, ali je PEGI odlučio da to proširi i na fizička izdanja jer su one ipak bitan deo tržišta.

“Kada se uzme u obzir da su fizičke kopije igara bitan deo prodajem ovo predstavlja važan segment za ispunjavanje. Nova etiketa će postojati na svim igrama koje imaju opciju za kupovinu digitalnih dobara uz pravi novac.  Ovo će početi da se primenjuje pred kraj godine,” objavili su iz odbora.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top