PLAY! ; PLAY! Zine

Uvek ste želeli da radite na groblju? Graveyard Keeper je igra za vas!

U doba kada je sve teže probiti se na tržištu video igara usled prevelike hiperproducije indie naslova zahvaljujući dostupnosti alata i lakog objavljivanja na platformama kao što su Steam i GOG, sve je teže dopreti do publike i naći svoje mesto pod suncem.

Zato trebate napraviti nešto dovoljno otkačeno i pritom kvalitetno da bi privukli publiku, i upravo to su uradili ljudi iza igre Graveyard Keeper. Ne, nije u pitanju horor, već igra koja se bavi simulacijom vođenja groblja. Vaš posao će biti da sahranjujete ljude, održavate izgled groblja, radite autopsije, vodite finansije… prosto rečno, u pitanju je menadžerska simulacija “grobljanskog biznisa”, ili kako su je autori duhovito opisali – najnepreciznija simulacija srednjevekovnog groblja ove godine.

Igra jasno vuče inspiraciju iz Stardew Valley, i po izgledu i po gejmpleju, i to nije loša stvar, naprotiv. Tu su i okultni momenti, sa sve malom letećom lobanjom koja nam pomaže, a koja je jasan mig na legendarni Planescape Torment. Na sve to dodajte i dozu crnog humora, i možda je upravo ovo vaš novi naslov na kome ćete provesti na desetine sati, ko zna? Tu

Igra je izašla pre par dana na Steamu i Xbox-u, pa ukoliko vas ovako nešto deluje zanimljivo, znate gde je možete naći.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!