PLAY! ; PLAY! Zine

Zanimljivi asimetrični šuter, Deathgarden, je besplatan tokom prve nedelje na Steam Early Accessu

Steam Early Access je dom mnogih zanimljivih igara, koje tokom svojeg radnog perioda imaju prilike da se što bolje pokažu i na taj način privuku veću publiku.

Igra o kojoj sada pišemo nije Battle Royal već je u pitanju Deathgarden, asimetrična pucačina smeštena u distopijskoj budućnosti gde igrači bivaju smeštenu unutar krvoločne TV emisije.

Ovde nema jednako raspodeljenih timova, već pet ugrača stupaju u uloge Trkača sa ciljem da pobegnu iz bašte smrti, a šesti igrač je Lovac kojim ima svo potrebno naoružanje kako bi zaustavio begunce.

Arena u kojoj se borbe odvijaju je proceduralno generisana, tako da nema pamćenja lokacija za skrivanja, a isto tako je pred igračima izbor da sami traže beg u slobodu ili da sarađuju sa ostalim trkačima što daje veće šanse za uspeh.

Razlike između lovca i lovine su velike, pa tako pet igrača na svojoj strani imaju svu potrebnu agilnost za trčanje i ostvarenje cilja, dok onaj usamljeni ima nešto sporiju pokretljivost ali i teško naoružanje. Developeri koji donose ovu igru, studio Behaviour Digital, ukazuju na to da će sav sadržaj u igri od samog početka biti dostupan svim igračima tako da nema grindanja.

Deathgarden će debitovati na Early Accessu 14. avgusta, a tokom te prve nedelje će svako moći da isproba ovu igru, nakon čega se prelazi na plaćeni model.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!