PLAY! ; PLAY! Zine

Brajan Fargo: Voleo bih da otkupim nazad Interplay

U vreme zlatnih 90-ih godina, barem kada je u pitanju žanr RPG igara, kompanija Interplay je “žarila i palila” industrijom video-igara, na čijem je čelu bio današnji vlasnik studija inXile, Brajan Fargo.

Studio Interplay je iza sebe ostavio takve hitove kao što su RPG serijal Baldur’s Gate, Fallout, Icewind Dale, legendarni Planescape Torment, Earthworm Jim i mnogi drugi, a imao je značajnog uticaja i na rast Blizzarda. Ipak, poslednje decenije Interplay baš i ne posluje kako treba, no to ne znači da i dalje ne nosi veliku vrednost, posebno zbog raznih licenci i franšiza koje ima pod svojim okriljem, ali i sama težina imena.

Ovih dana izlazi The Bard’s Tale IV: Barrows Deep, četvrti nastavak jednog od najdugovečnijih serijala dungeon crawler igara, pa je neko priupitao Brajana šta bi radio kada bi igra bila uspešna finansijski. On je odgovorio jednostavno – ukoliko u narednih godinu i po dana igra postane dovoljno veliki hit da se proda u preko dva miliona primeraka, preuzeće mere da otkupi nazad Interplay i ponovo ga uzme u svoje vlasništvo, i pritom je rekao da se čak i ne šali, da to zaista želi i da je to nešto što ga i fanovi teraju da uradi.

Interplay bi svakako bio zainteresovan za neku ovakvu akciju, jer su već ranije pre par godina pokazivali tendencije da prodaju ime i franšize koje drže, no to se tada ojalovilo, pa ko zna, možda Brajan Fargo stvarno posle toliko vremena ponovo dođe na čelo kuće koju je osnovao i koja ga je proslavila.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!