PLAY! ; PLAY! Zine

Igre na Steamu će sada morati da sadrže opis nasilja i seksualnog sadržaja u njima

Valve je izbacio novi Blog post u kome detaljnije objašnjava neke aktuelne stvari na kojima trenutno rade.

Jedna od glavnih tema je način na koji korisnici pristupaju i filterišu sadržaj u Steam prodavnici, kako bi lakše i efikasnije došli do onoga što ih zanima i ujedno otarasili se reklamiranja i prikazivanja onoga što ih ne zanima i što ne žele da vide.

Korisna opcija koja je dodata jesu stranice developera i izdavača, odakle možete lako da saznate više o ostalim naslovima nekog studija, ukoliko vam se svidela neka specifična igra njihova, pa želite da uronite dublje u njihov rad.

U skladu filterisanjem sadržaja, dolazi i jedna nova obaveza za studije koji plasiraju svoje igre na Steam, a koje imaju nasilni ili seksualni sadržaj. Osim što su ranije morali da obeleže svoje igre sa odgovarajućim tagovima, sada će morati i da napišu kratak opis te vrste sadržaja, kako bi igrači mogli jasnije da razumeju šta mogu da očekuju u toj igri i da li to žele ili ne.

Valve nas je obavestio i da će nastaviti da se bori protiv “trolova” koji pokušavaju da plasiraju “nešto što liči na igre” kako su ih nazvali, a čija je jedina svrha da izazovu reakciju ili urade neku prevaru i na brzaka zarade novac preko Steama.

I na kraju, dobili smo odgovor na čuveni “problem” Steama, zašto nas uvek iznova i iznova pita za datum rođenja? Valve kaže da je to zbog nekih agencija koje ne dozvoljavaju da se datum rođenja zadrži u bazi duže od jedne sesije dnevno, tako da za sada nemaju način da to reše, i problem je iskljlučivo te prave prirode.

Ceo ovaj blog sa svim ovim izmenama možete pročitate na ovom linku, gde se o tome govori nešto detaljnije.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!