PC

Igre na Steamu će sada morati da sadrže opis nasilja i seksualnog sadržaja u njima

Valve je izbacio novi Blog post u kome detaljnije objašnjava neke aktuelne stvari na kojima trenutno rade.

Jedna od glavnih tema je način na koji korisnici pristupaju i filterišu sadržaj u Steam prodavnici, kako bi lakše i efikasnije došli do onoga što ih zanima i ujedno otarasili se reklamiranja i prikazivanja onoga što ih ne zanima i što ne žele da vide.

Korisna opcija koja je dodata jesu stranice developera i izdavača, odakle možete lako da saznate više o ostalim naslovima nekog studija, ukoliko vam se svidela neka specifična igra njihova, pa želite da uronite dublje u njihov rad.

U skladu filterisanjem sadržaja, dolazi i jedna nova obaveza za studije koji plasiraju svoje igre na Steam, a koje imaju nasilni ili seksualni sadržaj. Osim što su ranije morali da obeleže svoje igre sa odgovarajućim tagovima, sada će morati i da napišu kratak opis te vrste sadržaja, kako bi igrači mogli jasnije da razumeju šta mogu da očekuju u toj igri i da li to žele ili ne.

Valve nas je obavestio i da će nastaviti da se bori protiv “trolova” koji pokušavaju da plasiraju “nešto što liči na igre” kako su ih nazvali, a čija je jedina svrha da izazovu reakciju ili urade neku prevaru i na brzaka zarade novac preko Steama.

I na kraju, dobili smo odgovor na čuveni “problem” Steama, zašto nas uvek iznova i iznova pita za datum rođenja? Valve kaže da je to zbog nekih agencija koje ne dozvoljavaju da se datum rođenja zadrži u bazi duže od jedne sesije dnevno, tako da za sada nemaju način da to reše, i problem je iskljlučivo te prave prirode.

Ceo ovaj blog sa svim ovim izmenama možete pročitate na ovom linku, gde se o tome govori nešto detaljnije.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top