PLAY! ; PLAY! Zine

Mapa u Fallout 76 se zove Appalachia

Od kada je najavljen Fallout 76 nekako smo svi mislili da će se region gde se igra održava prosto zvati “Zapadna Virdžinija”, prosto zbog cele pesme koja je pratila najavu i generalno “lora” koji se krije za Vault 76, ali nam je Bethesda tek sad, onako usputno, otkrila kako će se zvati ogromna mapa (četiri puta veća od Fallout 4) na kojoj će se odigravati 76-ca.

Ona se zove Apalačija (Appalachia), i u pitanju je mahom “divlji” planinski region na severoistoku SAD, gde se nalazi i sama zapadna Virdžinija. Glavni deo regiona čine Apalači Planine koje su popularna turistička destinacija za ljude koji vole planinarenje i kampovanje, a još od 19. veka je poznata po raznim mitovima o ćudljivoj prirodi njenih stanovnika.

Region je takođe poznat i po velikim iskopinama uglja, što se i u igri oslikava sa napušetnom industrijskom mašinerijom koja se koristila za iskopavanja ruda. I generalno, kako smo danas dosta pročitali o regionu na vikipediji, dosta smo doga videli oslikanog i u samoj igri, tako da će biti zanimljivo videti koliko su detaljno preneli neke momente iz stvarnog sveta u igru.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!