PLAY! ; PLAY! Zine

Playstation 2 dobio i poslednje zbogom od Sonija

Legendarna konzola koja je mnogim mlađim gejmerima predstavljala prvi prozor u svet gejminga, Playstation 2, je sada od svog tvorca dobila i poslednje zbogom.

PS2 je prestao da se proizvodi još pre 6 godina, ali je Soni nastavio sa održavanjem mašina u životu kroz servisiranje sve do sada. Iz kompanije su objavili kako su vlasnici ovih kultnih konzola imali šansu do 31. avgusta da podnesu zahtev za popravku dvojke po poslednju put u Playstation klinici, odnosno servisnom centru.

Kako prenosi IT Media, oni koji nisu uspeli da do tog datuma pošalju svoje konzole, neće dobiti svoje konzole nazad u popravljenom stanju. Zaključno sa ovim, Soni je objavio da se završilo i sa korisničkom podrškom za PS2.

Iako PS2 konzole odavno skupljaju prašinu kod većine korisnika, ovo je tužni podsetnik za sve nostalgičare i obožavaoce kultne konzole koja i dan danas, 18 godina od prvog pojavljivanja, ubedljivo nosi titulu najprodavanije konzole na svetu, sa 155 milion prodatih primeraka. Trenutna generacija, PS4, teško da će dogurati do ove cifre, jer se već uveliko šuška da u naredne dve godine dobijamo Playstation 5.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!