Vesti

PlayStation Classic neće dobijati nove igre nakon izlaska

Krajem prošle nedelje Sony nam je predstavio najnoviji gejming hardver koji nam stiže iz ovog japanskog giganta.

Nije u pitanju PlayStation petica, već PlayStation Classic , retro PlayStation 1 konzola u mini izdanju (45% manja od originala), sa dvadeset igara na sistemu. Baš kao i raniji Nintendo i Sony uzori, ni PS Classic neće moći da čita diskove za original, a sada smo saznali ni da neće postojati podrška za konzolu nakon što se ona pojavi, odnosno ono što u startu dobijemo, tih 20 naslova, to će biti to. Za sada znamo da stižu Final Fantasy VII, Tekken 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash! i Wild Arms, dok će ostale biti otkrivene u narednom periodu.

Iako pomalo razočaravajuća odluka, sigurni smo da će igrači koji to stvarno žele umeti da se snađu i “obogate” svoju konzolu sa novim naslovima, baš kao što su to ranije radili sa NES and SNES classics konzolama, koje su hakeri “otključali” i našli način da nakače još naslova na njih. Iskreno, iako ovaj projekat PlayStation Classic konzole deluje kao lep nostalgični talas, ipak je u pitanju niša proizvod koji će verovatno imati ograničenu proizvodnju i koji će pre svega zanimati kolekcionare i one najtvrđe Sony fanove koji prosto moraju imati sve PlayStation konzole.

Za ostale, regularne gejmer, mislimo da ova konzola nije baš najbolji izbor, jer prosto sve ove igre već mogu igrati preko emulatora ili čak i na ostalim PlayStation konzolama.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top