PC

Sporedni kvestovi u Cyberpunk 2077 će biti poput zasebnih priča

Nažalost, poslednjih godina, pa možemo slobodno reći i u čitavoj ovoj deceniji, kvalitet sporednih priča i zadataka u RPG igrama je poprilično opao, i sve je više počeo da liči na MMO zadatke, gde bez previše razmišljanja sakupljamo neke gluposti ili nosimo stvari od tačke A do tačke B.

U dobrom RPG naslovu, kvalitetno i intrigantno napisane sporedne priče i zadaci mogu da predstavljaju neke od najzabavnijih i najnezaboravnijih trenutaka u tim igrama, koje ćemo pamtiti i više nego glavnu priču, i zbog toga je “side quest” kvalitet od presudne važnosti za dobar PRG, jer ima ključnu ulogu u stvaranju sveta igre i naše imerzije u isti.

Zato nam je i drago što nam iz usta Patrika Milsa (Patrick Mills), koji u CD Projekt RED radi na dizajniranju kvestova za Cyberpunk 2077, stiže potvrda da će apsolutno svaki sporedni zadatak u igri biti priča za sebe i da neće biti besmislenih sporednih kvestova koji su tu samo reda radi.

U razgovoru za magazin EDGE, on je rekao  da “Žele da se pobrinu da svi kvestovi u igri budu na nivou i standardnu glavne priče, i da neće biti ničega u igri što će imati osećaj filer sadržaja”.  Kako kaže, kvestovi u Cyberpunk 2077 neće biti tu da bismo samo levelovavi karaktere ili grajndali novac za bolju opremu, već su tu da ispričaju zanimljive priče i pomognu u građenju sveta igre i da će apsolutno sve što radimo u igri, i način na koji izvršavamo ove sporedne kvestove, imati posledice i osećati se u svetu oko nas, na manji ili veći način u zavisnosti od toga koliko je “velik” i sam sporedni zadatak.

Nama se jako sviđa ovo što čujemo i ne sumnjamo u CD Projket RED da će nam doneti jedno od najboljih RPG iskustva ikada.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top