PLAY! ; PLAY! Zine

Telltale tužen zbog masovnih otpuštanja

Ovih dana sve bruji o kompaniji Telltale koja je pred zatvaranjem i koja je otpustila veliki broj radnika. Juče smo imali vest da možda ima nade za završetak Walking Dead serijala, ali danas su stvari opet na onoj sumornoj strani.

Naime, samo par dana pre objave o zatvaranju Telltale je i dalje primao nove radnike tako da se nije ni naslućivalo da će tako nešto uslediti i da će stotine radnika ostati bez posla. Jedan od bivših zaposlenih, Verni Roberts, je zajedno sa svojim kolegama pokrenuo tužbu protiv kompanije zato što nije dala nikakvo prethodno upozorenje da će radnici ostati bez posla.

U tužbi je navedeno da se na taj način prekršio WARN akt, koji u suštini glasi da otpuštanja ovakvog tipa moraju imati obaveštenje izdato 2 meseca(60 dana) pre.

U slučaju Telltale, čak 275 radnika je ostalo bez poslova iznenada i oni sa krajem ovog meseca ostaju bez osiguranja koje im je kompanija obezbeđivala. Problem leži upravo u tome, Telltale je morao izdati obaveštenje ranije kako bi radnici pred otpuštanjem mogli da tragaju za drugim poslom. Tužba je već pokrenuta i možete je pročitati putem ovog linka, a trenutno se čeka koji će odgovor pružiti Telltale.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!