PC

The Hex: misterija ubistva u kojoj su osumnjičeni popularni likovi iz video-igara

Koncept “meta igara”, odnosno igara koje se bave igrama, nije strana stvar, imali smo prilike da viđamo takve igre i ranije, ali nam The Hex svakako takav koncept sada predstavlja na novi način.

Igra nam stiže iz glave Danijela Mlinsa (Daniel Mullins), čoveka koji nam je najpoznatiji po njegovom genijalnom apstraktnom horor naslovu Pony Island. Nakon što je neko vreme tiho radio, sada nam konačno dolazi sa novom igrom, koja nam deluje dovoljno otkačeno kao i ostrvo ponija.

U The Hex se nalazimo u otrcanom starom pabu, u olujnoj noći (kako to obično biva) kada domaćin kafane dobija poziv u kome ga upozoravaju da neko od njegovih gostiju planira ubistvo, gde ulećemo mi i moramo da mu pomognemo da saznamo ko je to. A gosti su stereotipni likovi iz video-igara od kojih nam se svakako najviše sviđa lik koji se zove “Perspektiva iz prvog lica”, a tu su i čarobnica, Svemirski Marinac , Platformer, Fajter i “preživeli iz apokalipse”. Svi su oni tu zato što žele da pobegnu od svoje prošlosti.

Kroz igru ćemo ulaziti u kožu svakog od ovih gostiju kafane, otkrivajući njihove motive i mračne tajne prošlosti, usput pokušavajući da otkrijemo ko priprema ubistvo. Već na samu ideju i vizuelni identitet igre smo oduševljeni, tako da jedva čekamo da je odigramo narednog meseca, jer igra stiže već 16. oktobra.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top