PLAY! ; PLAY! Zine

Umesto roditelja, Tencent ograničava deci u Kini koliko će dugo igrati igre

Večina vas je verovatno doživela situaciju u svom detinjstvu da vam roditelji ograničavaju koliko ćete vremena provesti na konzoli ili računaru. Nekolicina je imala dovoljno hrabrosti da se kasnije išunja i nastavi sa uživanjem u, tamo nekom, virtuelnom svetu, ali to više neće biti moguće, barem kada su deca daleke Kine u pitanju.

Kao posledica velikog pritiska kineske vlade zbog “epidemije” kratkovidosti kod dece, kompanija Tencent je primorana da uvede pravo vremensko ograničene igranja za decu mlađu od 18 godina. Tako će deca koja igraju popularnu MOBA igru, Arena of Valor, i ako su  mlađa od 12 godina imati pristup od svega 1 sat dnevno, a oni od 13 do 18 dobijaju dva sata.

Mislite da će sistem biti lako zaobići? Varate se, pošto Tencent zajedno sa ovom restrikcijom uvodi poseban sistem verifikacije u kojem igrači moraju otkriti svoje pravo ime koje će biti proveravano u policijskoj dokumentaciji, kako bi se identifikovali mladi igrači.

Bitno je napomenuti da je Tencent već ranije koristio sličan sistem koji je bilo lako zaobići, ali sada uz pomoć vlade nema varanja, osim ako roditelji dozvole deci da falsifikuju podatke.

Sve ovo će stupiti na snagu od 15. septembra, a Tencent je zato već u problemima, zato što je izgubio ogromnu sumu novca i definitivno će nastaviti da gubi – manje vremena provedeno znači i manje šanse za kupovinu nečega u igri.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!