PC

Lični asistent ojadio vođu Gearbox-a za 3 miliona dolara

Lični asistenti, ljudi koji vam mogu znatno olakšati život, ili u ovom slučaju, pretvoriti u pakao. Na takvog asistenta je naišao direktor studija Gearbox, poznatog po igrama Borderlands.

Lični asistent Rendija Pičforda je navodno od ovog direktora i njegove žene ukrao ukupno 3 miliona dolara  od kako se zaposlio pre 4 godine.

Pičford je otkrio da je asistent imao platu od oko 45,000 dolara godišnje, ali da je i pored toga našao način da sve svoje troškove prebaci na poslovni račun u banci.

On je na taj način kupovao gomilu stvari u vidu nakita, skupocene odeće, tehnike, a u jednom trenutku je kupio kuću vrednu oko 600,000 dolara, i čak je donirao novac jednom sirotištu.

Na neki čudan način, Pičford je sve to otkrio krajem 2016. godine, verovatno je taj asistent trebao da ga obavesti o stanju na računu. Tada je i otkriveno šta je asistent radio iza njihovih leđa i na sudu je rešeno da krivac vrati 780,000 d0lara.

On je vratio svega 598,000, a Pičford je na kraju otkrio dodatne stvari na koje je asistent trošio novac i stigao je do nedostatka od 3 miliona dolara.

Na sudu je početkom ove godine odlučeno da optuženi asistent vrati 2 miliona, ali je on ubrzo nakon toga nestao i poslednji put se obratio javnosti u intrevjuu za portal Dallas News, gde je izjavio da iza priče stoji još mnogo toga osim njegovih zločina koje navodno nije počinio.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top