PLAY! ; PLAY! Zine

Mavic 2 – jedan od najboljih dronova dostupnih svima!

DJI Mavic je i do sada važio za najbolji prenosni dron, ali je došlo vreme za novu generaciju i brojna poboljšanja. Mavic 2 je pretrpeo mnoge izmene, i sada dolazi u dve različite verzije – Pro i Zoom.

Ukratko, Pro verzija ima najmoderniju kameru razvijenu u saradnji sa kompanijom Hasselblad sa senzorom od 1“, rezolucije 20 MP koji snima u RAW formatu sa podrškom za HDR, što je čini jednom od najboljih kamera za kreiranje fotografija montiranih na komercijalni dron, a pogotovu na jedan ovako malih dimenzija. Zoom model sa druge strane ima mogućnost 2x optičkog zuma, što i ne deluje na papiru tako mnogo, ali u kombinaciji sa dronom donosi neverovatne mogućnosti, kako fotografije tako i video materijala. Posebno interesantna je opcija Dolly zum gde kamera zumira, a dron se automatski povlači unazad i kreira se jedinstvena perspektiva.

I sama konstrukcija drona i daljinskog upravljača je pretrpela značajna poboljšanja – propeleri su tiši, domet daljinskog je povećan na odličnih 8km, a vreme u vazduhu na jednom punjenju baterije je povećano na do 31 minut. Jako značajno unapređenje je i činjenica da sada dron ima senzore koji ga upozoravaju na prepreke u svim pravcima, pa neće biti problema da zakačite nešto dok letelica ide postrance ili unazad.  Konačno u sport modu Mavic 2 može da postigne brzinu od vrlo impozantnih 72km/h.

Sve u svemu Mavic 2 je veliko unapređenje već ionako jako dobrog drona i prava poslastica i za profesionalce i za one koji bi samo da imaju mali dron koji nose sa sobom na avanture.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!