PC

Policija u Sijetlu pokrenula program protiv “SWAT-ovanja”

Grad Sijetl je rešio da stane na put ovom ozbiljnom problemu.

Ukoliko do sada niste čuli za neslanu šalu zvanu “SWAT-ovanje” (ne, nije odlazak u svatove), u pitanju je vrlo ozbiljna podvala kojoj su obično izloženi strimeri (ljudi koji uživo igraju igre za publiku na internetu) u SAD, i koja se sastoji od slanja lažne uzbune ka adresi gde strimer stanuje, što dovodi do dolaska posebnog odreda policije, jedinica zvana “Specijalna oružja i taktike” (SWAT (Special Weapons and Tactics)), koja je trenirana da odgovara na najozbiljnije pretnje, poput terorizma, otmica, pretnji ubistvom i sličnog.

Cilj ovoga je da se publika “zabavi” tako što gleda uživo kako osobi koja strimuje na kuću upadaju SWAT jedinice, hapse ga i pretresaju kuću, i ovakve stvari su se neretko završavale sa povredama, a u retkim slučajevima čak i smrću, jer osobe ne znaju kako da reaguju u stresnoj situaciji kada im u kuću upadne SWAT tim i krene da vitla puškama, a oni nemaju pojma o čemu se radi.

Zbog ovoga je policija Sijetla, kao prvi grad sa pilot projektom, uvela program registracije strimera, ali i svih ostalih potencijalnih žrtava, kako bi znali koje su kuće izložene ovakvoj podvali i samim tim, znale kako da reaguju ukoliko poziv SWAT timu stiže na adresu nekog od strimera. Policija poziva sve strimere koji smatraju da su izloženi pretnji da im se ovo desi, da se što pre registruju i čak su i izbacili video u kome upozoravaju sve “šaljivdžije” da je ovo ozbiljan zločin.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top