PLAY! ; PLAY! Zine

Xbox predstavio Project xCloud koji mnoge igre donosi na smartfon uređaje

Ove godine na E3 sajmu je Majkrosoft imao čast da predstavi gomilu igara koje možemo očekivati u narednom periodu za Xbox One, gde spadaju i one multiplatformske za koje će Xbox korisnici imati određene povlastice.

Osim priče o nadolazećim igrama, Fil Spencer, vođa Xbox odeljka, je govorio i o daljoj budućnosti konzola i tome da će striming postati nadmoćniji od hardvera.

Majkrosoft je u periodu posle toga vredno radio po tom pitanju, i sada nam je predstavljen Project xCloud. U pitanju je servis koji će korisnicima omogućavati da strimuju igre na svoje smartfone i računare sa kvalitetom kakav postoji na konzolama.

Ono što je dosta zanimljivo kod ovog servisa i što ga donekle ističe od konkurencije je to da će zahtevati samo 4G internet za strimovanje, kao i da je minimum brzina od 10 Mbit, a svedoci smo toga da mnogi zahtevaju daleko veće brzine.

Ovime će se možda i prevazići problem ekskluzivnosti video igara, ali će hitovi svakako biti prvo dostupni na svojim konzolama, pa tek kasnije korisnicima ovog servisa.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!