PC

Bethesda planira da nastavi da koristi Skyrim endžin i u narednoj deceniji

Ma koliko je, sa dizajnerske strane, Skyrim izgledao prelepo te jeseni 2011. godine (izašao tačno na današnji dan!), on je čak i tada odavao utisak zastarele grafike sa previše problematičnih elemenata u kodu i funkcionalnosti samog endžina.

Zato nas je veoma iznenadila informacija koja je stigla od strane glavnog Bethesda čoveka, Toda Haurda, koji je u intervjuu za nemački časopis Gamestar rekao da će Bethesda nastaviti da koristi Creation endžin(kako je ime Skyrim endžina) i u nadolazećim naslovima u trećoj deceniji 21. veka.

Konkretno, on je rekao da će Starfield i The Elder Scrolls 6 takođe biti naslovi rađeni u tom endžinu, samo veoma modifikovani i unapređeni. Kako kaže: “Volimo naš editor. Omogućava nam da kreiramo svetove veoma brzo i moderi ga znaju uzduž i popreko. Postoje neki elementarni načini na koji mi kreiramo naše igre, što nam omogućava da budemo veoma efikasni, i mislimo da je tako najbolje da ostane”.

Iskreno, ovo nas malo plaši, jer ovaj endžin svoje tehničke nedostatke pokazuje svakog dana sve više i više, dovoljno je videti reakcije ljudi na beta testiranje Fallout 76, i biće vam jasno koliko je situacija alarmantna, tako da se nadamo da će Bethesda u međuvremenu shvatiti da je vreme da se nešto menja, a pod “nešto”, svakako mislimo na endžin.

Preporučujemo da pogledate video ispod, kako biste razumeli koliko je Creation zastareo za današnje potrebe.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top