Mobile

Blizzard: Naši najbolji developeri rade na nekoliko mobilnih igara u svim našim franšizama

Ako ste mislili (ili se nadali) da će Diablo: Immortal biti samo izlet Blizzarda na tržište mobilnih igara, i da su naše ostale voljene franšize sigurne, prevarili ste se.

Naime, danas je internetom odjeknula informacija sa jedne od konferencija koju su Diablo: Immortal developeri održali i gde je jedna od ključnih izrečenih rečenica: “Što se tiče Blizzard pristupa mobilnim igrama, mnogi od nas su se proteklih godina prebacili sa igranja na primarno Desktop računarima, na mnogo provedenih sati dnevno igranja preko mobilnih telefona, i sada mnogi naši najbolji developeri rade na novim mobilnim igrama, u svim našim franšizama”.

Ovo vrlo direktno znači da Blizzard planira da sve njihove čuvene franšize (StarCraft, WarCraft, Dibalo, OW) na jedan ili drugi način prebaci u svet mobilnih igara, što je svakako zabrinjavajuće za Blizzard fanove, koji su uz ovu kompaniju odrasli proteklih ~30 godina, pre svega kao strastveni PC igrači.

Podsećamo, pre oko godinu dana, otkriveno je da Blizzard pravi novu MMO RTS igru, ali za mobilne telefone, tako da je među StarCraft fanovima već stvorena bojazan da bi nova StarCraft igra bila upravo to. U svakom slučaj, ostaje nam da se nadamo da su ovo sporedni projekti, i da će “jezgro” firme ostati na PC naslovima, zbog kojih smo i zavoleli Blizzard.

Ovu izjavu developera možete čuti na oko 2:09 u snimku ispod:

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top