Mobile

BlizzCon 2018 Recap

BlizzCon 2018 je završen i pravo je vreme da sumiramo utiske i još jednom hajlajtujemo najvažnije novosti koje smo čuli ovog vikenda.

Na samom početku otkrivena su dva nova heroja, po jedan za Heroes of the Storm i Overwatch. Orphea je najavljena kao prvi originalni Nexus heroj i za sve koji su kupili virtual ticket automatski se nalazi u njihovom roosteru. Overwatch donosi zanosnu kaubojku Ashe koja zajedno sa svojim batler robotom i vernom vinchesterkom izlgeda fenomenalno.
Nakon toga nam stižu velike vesti iz Warcraft univerzuma. Zakrpa 8.1 za WoW Battle for Azeroth je pred vratima. U korak sa njom predstavljena su nam dva nova sinematika, prvi setuje pozornicu za novi warfront Darkshore, dok je drugi full renderovan u 4k rezoluciji i baca svetlost na beg Sarufanga iz Stormwinda. Pored novosti vezanih za 8.1 dobili smo i gomilu novosti vezanih za 8.2 i 8.2.5. Dobićemo čak dve nove zone, stižu nam dve nove allied rase, jedna mythic only mega instanca za 5 igrača i na kraju, finalni obračun sa nagama i njihovom kraljicom Azsharom. To naravno nije sve što se WoW-a tiče. Na BlizzConu nam je predstavljen i demo WoW Classic, autentično iskustvo verzije 1.13 od pre 14 godina. Konačna verzija nam siže na leto, a mi smo imali priliku da probamo demo verziju i moramo priznati da budi memorije. I kada smo mislili da je to sve što se Warcrafta tiče doživeli smo pravi šok kada smo videli najavu remasterovane verzije Warcrafta 3. To je sigurno nešto što niko nije očekivao i zaista je to verovatno najprijatnije iznenađenje na ovogodišnjem BlizzConu. Konačna verzija takođe izlazi sledeće godine i biće integrisana u battle.net launcher. Cena osnovne verzije je 30$ dok Spoils of War verzija košta 10 dolara više i donosi ingame nagrade za ostale Blizzardove naslove.

Malo manje uzbudljivo je bilo na prikazu nove Diablo igre, nazvane Diablo Immortal. Radi se o novom Diablo naslovu, koji je smešten u vreme između Diabla2 i Diabla3. U osnovi ovo je MMOARPG naslov ekskluzivno razvijen za mobilne platforme. I to je ono što je razljutilo Diablo fanove. Kada su svi očekivali novi nastavak ili remaster keca ili dvojke, Blizzard najavljuje mobilnu igru. Da li je ovo pucanj u prazno ili pun pogodak ostaje da vidimo. Ono što je sigurno jeste da će Immortal imati značajnu bazu u Aziji, što pokazuje i konstantni upsteram subscribera na playstore i google play prodavnicama.

Hearthstone se vodi standardnom logikom pa nam tako i ove godine najavljuju novu ekspanziju sa 135 novih karata i novim mehanikama. Tematika je usko vezana za Trolove i Gurubashi arenu što je vidljivo i po dizajnu karata kao i samoj tabli.

Starcraft je pomalo razočarao na svoj dvadeseti rođendan. Nismo dobili potvrdu o novim single player misijama, jedino vredno pomena jeste novi co-op commander Zeratul.

Pored silnih najava, mogli smo da uživamo u Q&A panelima, vault filmovima, razgovorima sa voice actorima i toni drugih stvari. Naravno, veliki deo BlizzCona čine esports turniri. Bili smo svedoci nekoliko epskih mečeva. Starcraft iznenađenje smo videli u finalu i konačno imamo šampiona koji nije iz Južne Koreje, a to je Serral. Amerikanci su konačno prekinuli dominaciju Evropljana u WoW areni. Novi šampioni su Method Orange. I ostali esportovi su imali zanimljive obračune ali naravno Starcraft i WoW arena su ipak uzeli naviše pažnje za sebe.

Kada sumiramo utiske, dolazimo do zaključka da je ovo definitivno bio jedan od najzanimljivijih Blizzcona i da je bilo zadovoljstvo pratiti sve ove događaje u proteklih pedesetak sati. Do BlizzCona2019 doviđenja i uživajte u videu ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top