PLAY! ; PLAY! Zine

Mikrotransakcije dodate u Black Ops 4, igrači razočarani

Activision je rešio da samo lansiranje Call of Duty: Black Ops 4 izvrši bez prisustva mikrotransakcija kako bi sve proteklo u najboljem redu, što se i ogleda pozitivnim reakcijama.

Međutim, mikrotransakcije su sada implementirane u samu igru, i stvari nisu baš sjajne, po igrače pre svega. Sistem donekle funkcioniše po principu  kao Battle Pass u Fortnite: Battle Royale, samo što je igračima potrebno preko 200 sati igranja u periodu od dva meseca kako bi uspešno otključali sav sadržaj, ili mogu da izdvoje 200$ dolara kako bi otključali sve.

Ovu računicu je napravio jedan korisnik Reddita, koji je takođe izračunao da za najprostiji emote treba igrati dva sata, kao i da bi igrači morali da izdvajaju oko 1400 dolara godišnje ako žele da poseduju sav sadržaj koji donose propusnice i ekspanzije.

Activision je baš mislio da je pronašao zlatnu žilu implementacijom sistema koji u Fortnite: Battle Royale već godinu dana funkcioniše bez problema i pobune igrača, ali je ipak preterao kada je u pitanju vreme koje igrači moraju uložiti za otključavanje sadržaja.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!