PLAY! ; PLAY! Zine

Najavljeni rimasteri dve Command & Conquer igre!

Lepe vesti stigle su nam sinoć s one strane Atlantskog okeana, makar kada su ljubitelji strategija u realnom vremenu u pitanju, a posebno za ljubitelje kultnog Command and  Conquer serijala.

Naime, EA je rešio da otkrije prva dva od nekoliko projekata na kojima će raditi, vezane Command & Conquer serijal. Zvanično je najavljeno da dobijamo dve rimaster verzije kultnih RTS klasika iz ovog serijala, odnosno rimasterizuju se Command & Conquer Tiberian Dawn (1995) i legendarni prvi Red Alert (1996). Naravno, zajedno sa svim propratnim ekspanzijama: Covert Ops, Counterstrike i Aftermath, koje će biti deo paketa, a ne zasebna kupovina. Kako su specifično naglasili iz EA – bez dodavanja mikrotransakcija u stare klasike.

Rimaster će raditi ni manje ni više nego Petroglyph Games, studio koji su osnovali ključni ljudi iz Westwood Studios koji su nam pre više od 20 godina doneli C&C serijal u život. EA je sklopio partnerstvo sa njima i oni će imati potpunu slobodu da iznova vrate ove klasike u moderno ruho, ali tako da zadrže sav svoj autentični originalni šmek.

Zvanično obaveštenje su iz EA želeli da podele najpre sa fanovima, pa je tako ono stiglo u vidu posta na C&C Redditu, gde možete pročitati još neke zanimljive detalje, što vam zaista preporučujemo.

Ovo je svakako korak u pravom pravcu za ovaj kultni serijal, nakon fijaska od najave mobilne igre na ovogodišnjem E3.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!