PLAY! ; PLAY! Zine

Preminuo legendarni Stan Lee

Svako ko se iole dotakao Marvelovih stripova i filmova je čuo za Stena Lija, kreatora Spajdermena, Osvetnika i brojnih drugih heroja, a mnogi ga smatraju i čovekom zaslužnim za popularizaciju superheroja.

Lee je decenijama radio na kreiranju Marvel univerzuma u vidu stripova, a tokom godina smo imali prilike da viđamo i ekranizaciju tih dela, pa su tako filmovi  privlačili gomilu gledalaca i redom obarali rekorde po zaradi.

Upravo u tim filmovima smo se navikli na ljupkog Stena Lija, on je u svakom Marvelovom filmu imao cameo, ništa spektakularno već se uglavnom pojavljivao kao običan čovek koji vodi normalan život i igrom slučajeva sreće neke od heroja. Tako smo u svakom filmu više sa nestrpljenjem čekali njegovu pojavi nego bilo šta drugo.

Nažalost, sada se opraštamo od ove legende, koja je preminula u 95. godini života. Lee i u dubokoj starosti nije odustajao od posla kojem je posvetio čitav svoj život, a uz to je bio i veliki humanitarac i svojevremeno je sarađivao i sa  produkcijskom kućom DC Comics.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!