PC

Epic Games lansirao svoju platformu za distribuciju video igara

Kompanija Epic Games beleži dosta dugu istoriju postojanja i veliki broj izrađenih video igara, kao što je trenutni hit – Fortnite: Battle Royale, ali su i pored toga čelnici firme spremni na to da rade nešto novo.

Tako će naredne godine Epic Games lansirati svoju platformu za distribuciju video igara, koja će biti direktni konkurent Steamu i to tako što će dosta više novca odlaziti developerima koji budu prodavali igre kroz novu prodavnicu kao i po tome što neće postojati DRM zaštite.

Developeri će dobijati 88% ukupnog profita bez ikakvih granica i sličnog, dok Valve uzima 30 procenata. Isto tako, developeri koji koriste Unreal 4 endžin u igri koju prodaju dobijaju i specijalne povlastice.

Epic Games će takođe dati punu kontrolu developerima na stranama svojih igara kako bi lakše dosegli do kupaca. Uz sve to, kompanija će implementirati i Support-a-Creator program koji odlično funkcioniše u Fortnite, i koji kreatorima donosi deo profita od strane fanova koji kupe neki proizvod.

Epic Games je gotovo u pravo vreme predstavio svoju platformu za distribuciju video igara, jer su trenutno mnogi indie developeri stavljeni u nezgodnu poziciju zbog promena u načinu funkcionisanja Steama, gde prednost imaju samo oni naslovi koji se već odlično prodaju.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top