PC

Lansiranje novog softvera za zaštitu od piraterije nije proteklo baš najbolje

Osim Denuvo softvera postoji još firmi koje pokušavaju da predstave efikasnije rešenje u vidu zaštite od piraterije u pogledu produžavanja broja dana potrebnog za krekovanje zaštićenog naslova.

U tim naporima je predstavljen novi DRM nazvan Valeroa, kojem je glavna reklamna tačka da je efikasniji nego Denuvo i da ne koristi preterano veliki broj resursa od svog oponenta i ne zahteva konstantnu konekciju sa internetom.

Naravno, na samom sajtu ove zaštite je napomenuto da nije u pitanju apsolutna zaštita od krekovanja igara, već samo može produžiti značajno vreme za koje će igre biti krekovane tako što se stalno menja algoritam softvera.

U reklami sve to zvuči lepo, ali u praksi baš i nije sve dobro za proizvođače softvera i za one koji žele da zaštite svoje igre, jer je prva igra koja je koristila ovakav vid zaštite, City Patrol: Police, krekovana za svega dva dana od pojavljivanja.

Loš start od samog početka, ali postoji još vremena da se uči na greškama, jer je ovih dana i Denuvo zaštita zakazala.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top