Nintendo Switch

Nakon Fortnite BR, Rocket League je druga igra u istoriji koja podržava “puno” kros-igranje na svim platformama

Verovatno se svi još uvek sećate velike drame koja je pratila prošlogodišnji E3, kada je Fornite stigao na Nintendo Switch, ali na ogromno i potpuno razumno nezadovoljstvo mnogih, ukoliko ste ikada upalili vaš Fornite nalog na PS4, onda niste mogli da ga pokrenete na Switch konzoli.

Nakon ogromne drame i velikog broja negativnih reakcija sa svih strana, Sony je u septembru konačno shvatio da nije u pravu i dozvolio je da Fornite bude prva igra u istoriji gde je moguće igrati između ljudi koji igraju na Xbox, PS4 i Switch konzolama, što je bio ogroman istorijski korak za gejming.

Ovoj istoriji sada se pridružuje i Rocket League, koji postaje deo Sonijevog PlayStation Cross-Play Beta programa. Pa tako PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One i Steam igrači mogu da se nasumično padnu jedni protiv drugih u bilo kom modu onlajn igranja (Casual, Competitive i Extra Modes).

Za sada ne možete da pravite cross-platform party, ali kako kažu iz studija Psyonix (tvorci RL), i to će stići veoma uskoro u budućem apdejtu.

Naravno, ukoliko želite krosplej, potrebno je to da aktivirate u opcijama, jer je moguće i isključiti ovu opciju ukoliko ne želite da budete uključeni u matchmaking sa drugim platformama.

Zaista sjajne vesti i nadamo se da će ova godina nastaviti da bude godina kros-platformskog igranja i revolucije na ovom polju, te da će sledeća generacija konzola ovo imati kao standard, a ne kao nešto što je izuzetak.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top