Gadgets

Slightly Mad Studios, kreatori Project CARS igara, rade na novoj konzoli

Ako ste fan trkačkih igara onda ste verovatno čuli za Slightly Mad Studios, koji nam je prethodnih godina doneo Project CARS, Need for Speed: Shift i još neke igre u istom žanru.

Ovaj studio je sada rešio da malo proširi svoju sferu poslovanja pa nam u novoj godini predstavlja ne novu trkačinu, već svoju konzolu. Slightly Mad uskače u ring i u opasnu borbu sa drugim gigantima kao što su Nintendo, Sony i Majkrosoft sa konzolom dostojnog imena – Mad Box.

Jan Bell, direktor studija, je na Twitteru otkrio da će konzola biti najmoćnija ikada, da će podržavati VR, igranje u 4K 60fps, kao i da će dolaziti sa ugrađenim endžinom koji će omogućavati developerima da kreiraju svoje igre.

Vođa studija je za Variety otkrio da su se na ovakav korak odlučili kako bi pokušali da prekinu monopol koji trenutno postoji na tržištu konzola tako što će uvesti nešto novo u ponudu, a ujedno planiraju i da se bore protiv trenutnog trenda ekskluzivnosti igara.

Trenutno je dostupno malo detalja o tome šta bi nova konzola mogla da nosi ispod haube, jer se ipak radi o ranim fazama razvoja, ali ono što je poznato je da studio već ima par zainteresovanih investitora koji bi pomogli da Mad Box postane realnost.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top