PC

Studio naložio uklanjanje sopstvene igre kako bi se oslobodio lošeg izdavača

Čudne vesti stižu nam jutros kada je u pitanju igra Eximius: Seize the Frontline, ali ponekada teške situacije zahtevaju i nesvakidašnja rešenja.

Naime, Ammobox Studios, developer iza ove zanimljive hibridne igre koja poseduje elemente klasičnih pucačina iz prvog lica i real-time strategije, je morao da početkom godine podnese DMCA zahtev (američki kopirajt zakon), kako bi uklonio sopstvenu igru sa Steama.

Zašto? Zato što je njihov izdavač The Game Wall Studio bio previše pohlepan i prekršio brojne elemente ugovora, te kreatorima igre nije uopšte isplaćivao novac od zarade, pa su tvorci igre morali stvari da iznesu na sud. Srećom po njih, sve je dobro rešeno, izdavač je izbačen iz jednačine, i igra je ponovo vraćena u Early Access fazu na Steamu, gde se nalazi još od septembra.

Iako su u osnovi ovo bile loše stvari po studio, moramo da priznamo da nismo čuli ranije za ovu igru, a da deluje nam kao veoma zanimljiv koncept, tako da je ovo na kraju ispala i kao neka vrsta fine reklame za igru, jer o ovom slučaju su danas preneli brojni svetski gejming portali i jutjuberi, a o njemu se pričalo i po forumima i Redditu, tako da Ammobox Studios ne samo da je povratio prava na svoju igru, nego je usput dobio i veoma dobru i prostranu marketing kampanju, sada im samo ostaje da vredno rade na igri, a po broju redovnih apdejta koje vidimo na Steam stranici, čini nam se da su upravo tome i posvećeni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top