PC

U dva dana i Blizzard i Activision ostali bez finansijskih direktora

Kao što verovatno znate, kompanije Activision i Blizzard su zapravo “ćerke” firme koja se prosto zove “Activision Blizzard”.

Nije tajna da je Activision Blizzard prošao kroz neverovatno težak period proteklih nekoliko meseci, da su im vrednosti akcija pale za skoro 50%, da im zarada i prodaja igara ne ide baš kako su želeli, da se desio ceo fijasko oko Diablo Immortal…

Zbog toga je Blizzardu poručeno da mora da seče troškove gde zna i ume, što već vidimo na nekoliko mesta, poput izveštaja o plaćenim dobrovoljnim otkazima, otkazivanju Heroes of the Storm šampionata (HGC) i brojnim drugim ne baš najsjajnijim informacijama koje nam stižu iz ove nekada izuzetno voljene kompanije.

Zbog toga nas ni malo ne iznenađuje naizgled istovremeni odlazak finansijskih direktora i Activisiona i Blizzarda u skoro pa isto vreme na počektu godine.

Juče je stigla vest da je Spenser Njuman, CFO Activisiona, dobio otkaz “zbog nedefinisanih” razloga, ali smo odmah kasnije saznali da se radi o tome da je dobio posao u Netflixu.

Nije prošao ni pun dan, a već je potvrđeno da Amrita Ahuja, CFO Blizzarda, takođe napušta kompaniju radi prelaska u drugu firmu, kompaniju
Square, koja se bavi naplatom preko telefona.

Da li je slučajnost ili ne što su praktično u samom početku godine i Blizzard i Activision ostali bez finansijskih direktora, nakon izuzetno turbulentne godine? Šta god mislili, previše je slučajnosti…

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top