PC

Unreal PT je konačno dostupan!

Fanovi kvalitetnih horora, i pre svega Silent Hill serijala, i dalje ne mogu da prežale ono što se desilo sa igrom Silent Hills, koja je trebalo da bude najnoviji dodatak ovoj čuvenoj franšzi.

Pre sada već pune četiri godine, legendarni dizajner igara Hideo Kodžima je napustio Konami, nakon drame koja se razvlačila mesecima i koja je na kraju dovela do toga da i projekti na kojima je radio u Konamiju budu otkazani.

Jedan od njih je bio i Silent Hills, na kome su pored Kodžime radili još i legendarni manga horor autor Junji Ito, te filmski režiser Giljermo Del Toro, i popularni glumac Norman Ridus, koji je trebalo da ima glavnu ulogu.

Dobar deo ove ekipe se udružio i nastavio da radi na Death Stranding, ali žal za Silent Hills će zauvek ostati, pogotovo što smo imali prilike da okusimo delić atmosfere u demo verziji pod imenom P.T. koja je bila kratka, ali neverovatno upečatljiva uverita u ono što je trebalo da nam sledi.

P.T. je brzo ostavio gotovo mitski status iz tri razloga. Prvi je to što je bio jedno zaista jezivo horor iskustvo, drugi je to što P.T. sve što je ostalo iza otkazanog Silent Hills i treći je to što je P.T. postao nedostupn nakon otkazivanja igre i samo retki srećnici koji su već imali kopiju na svojim PlayStation konzolama su je zadržali.

Vrlo brzo se stvorio čitav mali žanr igara koje su pokušale da kopiraju P.T. iskustvo, ali je postojao i jedan tim ljudi koji je samo želeo da sve to verno rekreira i ponudi igračima na računarima da isprobaju.

Upravo to je uradio tim fanova koji je proteklih devet meseci radio na Unreal verziji ove igre i sada je ona završena i dostupna za potpuno besplatno preuzimanje svakom ko želi da je proba. Igru možete preuzeti na zvaničnoj stranici na ovom linku, a ispod možete da vidite i trejler povodom završetka i lansiranja projekta.

Ako je ova verzija uspela da uhvati makar i delić atmosfere originala, spremite se za iskonski užas.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top