PC

GOG odustaje od “Fair Pricing” programa za jeftinije gre

Good Old Games(skraćeno GOG) je platforma za distribuciju video igara koje se od samog početka isticala po tome što su bili protiv bilo kakvih sistema DRM zaštite koji škode krajnjim korisnicima, kao i po takozvanom fer naplaćivanju igara(Fair Pricing).

Ovaj program je eliminisao razliku u ceni koja nastaje kada se cena igre prebaci u regionalnu valutu iz američkog dolara, čime bi igrači iz pojedinih država plaćali dosta više za igre nego oni iz SAD-a.

GOG je u proteklih nekoliko godina igračima kroz taj navedeni program vraćao razliku u ceni koja bi nastala, ali je sada rešio da prekine sa tom praksom iz finansijskih razloga. U objavi je navedeno da je povećan deo novca koji dobijaju developeri igara, a pošto vraćanje razlike u ceni igračima varira od 12-37% od cene same igra, samoj platformi ide malo novca koji joj je potreban za dalji razvoj.

U istoj objavi je otkriveno da program prestaje sa funkcijom od 31. marta ove godine, a GOG će sa njegovim gašenjem biti u prilici da developerima ponudi bolje uslove koji će dovoditi više DRM-free igara na platformu.

Još jedan znak finansijskih poteškoća je i to da je nedavno 12 zaposlenih dobilo otkaze, što je oko 10% zaposlenih.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top