PC

Igra bombardovana negativnim ocenama zbog ismevanja kineskog vođe

Steam platforma je nedavno postala bogatija za još jedan horor naslov, naziva Devotion, koja je za jako kratko vreme sakupila pozitivne kritike zbog dobrog gejmpleja i atmosfere, ali je jednim detaljem razgnevila kineske igrače.

Naime, u ovoj igri je sakriven meme koji poredi kineskog vođu Xi Jinpinga sa Vini Puom, Diznijevim medvedićem. Još kada se primetila ta sličnost(pre nekoliko godina) Vini Pu filmovi su postali zabranjeni u Kini i objavljen je opšti rat protiv bilo kakvog sadržaja koji poredi vođu i medvedića.

Ta skrivena referenca se nalazi na jednoj slici koja se nalazi u igru i na kojoj je ispisan tekst “Xi Jinping Winnie the Pooh Moron”. Zbog te reference Red Candle Games, studio iza igre, se susreće sa gomilom negativnih ocena zbog ismevanja Narodne Republike Kine.

Iz studija je stiglo izvinjenje što je tako nešto završilo u igri i da je taj propust njihova krivica, te preuzimaju punu odgovornost. Navedeno je još da nisu želeli da uvrede bilo koga. 

U međuvremenu, igrači pronalaze još sličnih referenci, te ostaje da se vidi da li će igra biti zabranjena u Kini i kakav će to uticaj imati na nju i njen studio.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top