PC

THQ Nordic obezbedio dodatnih 225 miliona dolara za kupovinu novih franšiza

Ono čime se kompanija THQ Nordic može pohvaliti u prethodnih godinu dana je to da je pod svoje okrilje dovela gomilu studija i davno zaboravljenih franšiza kako bi ih vratila u život.

Ako ste mislili da je tome došao kraj, varate se jer je ova kompanija za Gamesindustry.biz otkrila da je nedavno obezbedila dodatnih 225 miliona dolara za dalju kupovinu.

CEO kompanije, Lars Vingefors, je govorio da će sav taj novac biti uložen za finansiranje novih franšiza, kupovinu studija i drugih bitnih stvari koje će proširiti poslovanje.

Ono što je zanimljivo je da kompanija nije u ogromnim dugovima zbog dosadašnjih franšiza, već je sav novac obezbedila zahvaljujući ogromnom interesovanju investitora, što je mnogo bezbedniji biznis model koji dalje kreira sigurnu poziciju za razvoj igara i kupovovinu novih franšiza i u budućem periodu.

Kompanija THQ Nordic je i 2019. godinu započela kupovinom Outcast IP-a, a nedavno je čitav studio Warhorse, kreatore Kingdom Come: Deliverance dovela u svoje vlasništvo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top