PC

U narednim godinama dobićemo čak tri “Dune” igre

Kraj februara i početak marta je i kraj fiskalne godine u biznis svetu, pa tako mnoge gejming kuće imaju svoja godišnja obraćanja vlasnicima akcija te firme, u kojima pričaju o tome kako je prošla prethodna godina, i kako će izgledati planovi za narednu godinu. I kompanija Funcom je juče imala takav poziv sa investitorima u njihov posao.

Izvršni direktor kompanije je rekao da je 2018. godina bila najprofitabilnija u 25 godina istorije kompanije, ali nam je otkrio i neke zanimljive planove za budućnost.

Studio koji najviše prepoznajemo po igrama serijala The Longest Journey, i MMO naslovima Anarchy Online, The Secret World i Conan Exiles, je objavio da je potpisao šestogodišnje partnerstvo sa kućom Legendary Entertainment, koja drži vlasništvo nad Dune licencom. To partnerstvo se zasniva upravo na Dune franšizi i obuhvata dogovor o pravljenju minium tri nove Dune igre do 2025. godine, sa potencijalom da vidimo i više naslova.

Prva igra iz ovog Dune dogovora će biti “open world miltiplejer”, kako je rečeno, dakle nešto vrlo slično onome što Funcom i inače radi i po čemu je prepoznatljiv. Za ostale igre trenutno još uvek nemamo ideju šta će biti i kako bi izgledale, ali lagali bismo kad ne bi rekli da želimo da vidimo makar jednu strategiju i podsetimo se legenardnih Dune RTS igara s početka 90-ih.

Specifično nešto poput Dune II, igre koju je radio kultni studio Westwood (tvorci Command & Conquer serijala), i koja je praktično definisala ono što danas znamo kao real-time strategije i svi kasniji RTS naslovi iz 90-ih i pa nadalje su rađeni po standardu koji je postavio Dune II.

Za vas koji ne znate zašto je Dune tako važan, u pitanju je originalno serijal knjiga, čija je prva knjiga izdata 1965. godine i odavno se smatra jednim od najvećih klasika naučne fantastike, zato vam obavezno preporučujemo da pročitate ove knjige, taman kao pripremu za novi Dune film koji dolazi naredne godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top