Gadgets

HARDWARE: Logitech G332

Ovaj tekst je originalno izašao u martovskom 124. broju časopisa Play!Zine. koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Logitech je odlučio da na neki način vrati nekoliko modela sa kojima su imali jako dobre rezultate prethodnih godina pa je tako red došao i na osvežavanje odlične G230 serije sa minimalnim izmenama.

Logitech G332

Na prvi pogled G332 izgledaju apsolutno identično kao i G230 – u pitanju su analogne stereo slušalice gotovo identičnog dizajna. Čak je i crveno-crna kombinacija boja ostala ista. Ono što je dobro jeste da se taj dizajn tokom godina pokazao izuzetno izdržljivim – lično koristim G230 praktično od kad su se pojavile na tržištu i moram priznati da im nakon više od šest godina svakodnevne upotrebe i dan danas ništa ne fali! Headband je klasičnog tipa, nije fleksibilan već se može razvući po potrebi kako bi bio odgovarajuće veličine spram glave. Posebno zahvalna činjenica jeste i da se same slušalice mogu rotirati za po 90 stepeni što im omogućava da leže potpuno ravno na stolu, u praksi jako korisna karakteristika. Ipak G332 imaju i neke izmene u odnosu na originalni model – pre svega je glavna izmena u tome što se umesto lagane sportske tkanine za oblaganje naušnica i unutrašnje strane headbanda koristi fina koža. Ovakvo rešenje ima svojih i prednosti i mana – prednost je svakako što je koža malo prijatnija na dodir, pogotovu ovako fina kao što se koristi na ovom modelu, kao i da bi trebalo da bude izdržljivija na habanje. Međutim, u ovom slučaju moram priznati da mi se više sviđalo rešenje na prethodnom modelu – tkanina je bila izuzetno prijatna i dugotrajna pa samim tim je možda i efikasnije rešenje od kože, svakako rešenje koje se meni više sviđa. Doduše, u aktuelnoj Logitech ponudi se i dalje može naći model G231 Prodigy, koji zadržava varijantu sa tkaninom, pa postoji opcija za one koji su sličnog stava kao i ja.

Postoje i druga sitna poboljšanja na ovom modelu, pre svega osnovni konektor je samo jedan 3.5mm audio džek, koji se može razdvojiti na dva za potrebe standardnog desktop računara, ali je to učinjeno pre svega da bi ovaj model odmah „iz kutije“ bio kompatibilan ne samo sa računarima, već i sa telefonima, tabletima i naravno igračkim konzolama, uključujući PS4, XBOX ONE i Switch. Takođe, više ne postoji deo na kablu koji je zadužen za podešavanje jačine zvuka i mutiranje mikrofona, potenciometar zadužen za jačinu je prebačen na logičnije mesto na zadnjoj strani jedne od slušalica, tako da vam je uvek na dohvat ruke, dok se mikrofon mutira samim sklapanjem na gore, kako bi ga inače i sklonili kada ga ne koristite.

Unapređen zvuk

G332 su dobile i nove zvučne drajvere prečnika 50mm, za razliku od ranijih koji su bili 40mm, pa je samim tim zvuk nešto puniji. Unapređen je i mikrofon koji sada bolje hvata zvukove i izoluje spoljne šumove. Sve ovo ipak treba shvatiti uslovno, jer je i G230 imao sasvim solidan zvuk i vrlo jasan mikrofon, tako da su promene, može se reći, više inkrementalne nego revolucionarne prirode. Ono što je za nijansu bolje, jeste zvučna izolacija spoljnih zvukova u samim slušalicama zašta su zaslužni pre svega kožni jastučići, ali to sve zavisi od ukusa samog igrača, nekada nije ni loše da možete delimično da pratite šta se dešava u okolini.

Mala poboljšanja

G332 suštinski ne donosi ništa specijalno u Logitech gamu slušalica, ako izuzmemo da se u ovoj seriji sada po prvi put pojavljuje koža kao bitan materijal, što vam može odgovarati, ali i ne mora. S druge strane, lično nisam bio baš zadovoljan novijim Logitech slušalicama i serija koja je potekla od G230 je nekako uvek delovala robusnije i izdržljivije, tako da njen u neku ruku povratak uopšte nije loša stvar. Naravno da je dobro imati što je moguće više izbora, a trebalo bi da novi modeli donesu i nešto niže cene za prethodne uređaje, koji takođe ostaju vrlo interesantna kupovina.

Karakteristike:

Model Logitech G332
Tip Stereo slušalice
Povezivanje 1×3.5 mm džek, 2×3.5mm preko adaptera
Mikrofon Usmereni, može da se skloni i savija
Udobnost Ekstra lagane, jastučići od kože
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top